Blogs

Onder de grote kerstkrans bij de paskamers

December 2018

‘Driving home for Christmas’. Heerlijk om de kerstliedjes weer mee te zingen. De verwarming op de hoogste stand, koffies worden chocomel met slagroom of lekkere theetjes. Het is een gezellige drukte in de decembermaand, de aanloop naar Kerstmis. De maand waarbij we nog extra inkopen doen voor de mooiste jurken, bijpassende tasjes, sieraden en voor de cadeaubonnen & fashioncheques. Bij INMOCASA verzorgen we de mooiste cadeaus. Handig toch, als je voor jezelf nog even een outfit shopt en meteen de cadeautjes ingepakt kan meenemen?

Lees meer...Met de nieuwste collectie naar de mooiste momenten
Wij vinden het de mooiste tijd van het jaar. De winkel is uitbundig versierd, een prachtige etalage in sfeervolle kleuren, alle sets op elkaar afgestemd. Meters van groene guirlandes en lichtsnoeren, zodat je ’s ochtends bij het openen van de winkel de geurende dennenappels ruikt en alles zo sfeervol wordt verlicht. Zelfs onze grote krans van wel een meter doorsnee hangt volgens de traditie in het midden bij de paskamers. Ja, vooral daar hangt een speciale sfeer.

Iedereen helpt elkaar, klanten onderling geven elkaar zelfs tips en samen stylen we mooie outfits voor welke gelegenheid dan ook. Want voor de een is kerst heerlijk op vakantie naar de zon en de ander viert kerst thuis aan een mooi gedekte tafel of juist in een chic restaurant.

Voor wie is er decemberpret?
Moeders met hun dochter: ‘ja het kerstgala op school is bijna, we komen alvast kijken…. Het gaat hier altijd zo snel…’ Ze komen samen en kijken door de rekken; welk model en welke kleur? De keuze bij NMOCASA is nu eenmaal aparter dan bij de grote winkelketens. En vele klanten gunnen het ons, de lokale winkelier. Met onze kijk op de mode, en vooral ons advies op maat waar zowel moeder als dochter blij van wordt, staan ze allebeide lachend bij de kassa, omdat ze snel en goed zijn geslaagd.

Ben ik hier goed?
En wat dacht je van die lieve oma, die een klein briefje uit haar portemonnee tevoorschijn tovert, het lootje met diverse opties: een Leopard sjaal, oorbellen van Fff..LOW. ‘Ach kijkt u even mee mevrouw, er staat op: bij IN MO CASA. Ben ik hier goed?’ Jazeker is ze aan het goede adres. En oma is compleet verrast als ze hoort dat het mooie winkelpand het oude Salvatori van Strijen is geweest. Hier heeft ze zelf nog kerstliederen gezongen.

Hij wil zijn vrouw verrassen
Nog leuker… een man die voorzichtig door de deur komt, een beetje ongemakkelijk, maar al snel zegt hij: ‘Mijn vrouw slaagt hier regelmatig en ik wil haar nu eens verrassen.’ Ik wil graag een leuke set voor haar uitzoeken, maar kan wel wat hulp gebruiken. Heerlijk om te doen! Na enige vragen, een espresso en een leuk gesprek, weten we wie meneer z’n vrouw is. Hoe super is het om daar de juiste kleding voor in te pakken? Met uitbundig pakpapier en lange gemixte, kleurige krullinten.

Voor ons de leukste tijd van het jaar
Juist die blijde gezichten maken het absoluut een feest om iedereen te helpen met hun zoektocht naar de juiste outfit, galajurk, tassen, sjaals en andere wensen. Zo is er voor iedereen wel het juiste model of item te vinden en worden er natuurlijk vrijblijvend de juiste accessoires gepakt en gepast. Juist in deze tijd zijn de sjaals en kettingen erg geliefd, omdat tijdens de feestdagen er altijd wel een extra feestelijke touch of swung aan wordt gegeven. Het is een gezellige drukte en zeker best hectisch met koopavonden en of gewijzigde openingstijden, maar het blijft de leukste tijd van het jaar!

Liefs MO.2.0

“Dit is de set die ik op de begrafenis ga dragen”

November 2018

Joyce heeft op het moment een zeer verdrietige fase, want haar neef is deze week overleden. We spreken elkaar aan de telefoon en ze geeft aan dat ik wel voor een nieuwe kledingset mag kijken. Het was haar lievelingsneef en ze voelt zich verdoofd, verschrikt maar ook wel weer alert dat het leven zo maar over kan zijn. En dat je dus wel de dingen moet doen die je leuk vindt. Je passie, ja, vooral dat waarvan je hart sneller gaat kloppen.

Lees meer...Voor de begrafenis wil ze absoluut iets dat bij haar innerlijk past en geschikt is voor dit zware moment. Ik vraag haar of ze zelf een kleur de voorkeur geeft of dat ze per se in het zwart verwacht wordt. Ze geeft aan: “Het mag gelukkig naar mijn smaak en vanuit mijn hart!”

Ondanks deze zware gebeurtenis besluit ze toch naar ons 12,5 jarig jubileum van de winkel te komen; ze kan wel een fijne afleiding gebruiken. Zo dubbel, aan de ene kant veel verdriet en aan de andere kant tijd en aandacht voor ons uitbundige feestje. Hoe fijn toch dat we elkaar zo aanvoelen en ze weet van tevoren al dat ze met een goed geklede combi op de begrafenis zal verschijnen.

Een pantalon die afkleedt
Voor stevigheid, balans en kracht wordt het een zwarte, hoge taille pantalon. Een zachte stretch-kwaliteit, iets corrigerend en die een goede basis geeft. En een boost aan haar zelfvertrouwen door het afkledende effect.

Een zachte top met paisley print
Voor kalmte, rust en verlichting kies ik een blousontop in een prachtige paisley print. Zo bijzonder, de kleuren vloeien in elkaar over, een soort van grote tranen met sierlijke krullen in een prachtige aqua/petrol maar overwegend groene kleur. De stof is zacht en soepel en het kolletje sluit perfect aan zonder dat het knelt.

Een fluffy vest in diep gedempt groen
Voor warmte, kracht en geborgenheid valt de keus op een royaal pluche vest. Met een hoog aaibaaiheidsgehalte, zo fluffy, met zakken om in te verdwijnen. Door de mooie diep gedempte kleur groen geeft het haar nu al de troost waar ze zo behoefte aan heeft.

“Dit klopt helemaal”
Ze kijkt kritisch in de spiegel en ziet het patroon van de top, precies die paisley print (in het Arabisch ook wel levensboom genoemd). Het past zo bij haar gevoel, figuur, stemming en uitstraling. Ze knikt overtuigend: “Dit is weer zo bijzonder Mo, dit klopt helemaal. Dit is de set die ik op de begrafenis ga dragen.”

Liefs MO2.0

We delen allemaal goudeerlijk onze vrouwelijke onvolmaaktheden

April 2018

Het liefst winkel ik anoniem. Ken je dat? Het winkelpersoneel negerend omdat je geen zin hebt in bemoeienis en ongevraagd advies. Als ik dan in een pashokje kom zonder spiegel, houdt het voor mij op. Want dat betekent dat ik het hokje uit moet en een verkoopster mij staat op te wachten. Dat vind ik vreselijk irritant. Deze week veranderde dit volledig, dankzij Monique.

Lees meer...Doelgericht shoppen
Ik houd van shoppen, maar maak er te weinig tijd voor vrij. Met als gevolg dat ik tussen alle bedrijven door heel doelgericht ‘even’ iets ga kopen. Wat ik op dat moment nodig heb: een spijkerbroek, winterjas, laarsjes, hakken of lingerie. Urenlang van winkel naar winkel door alle rekken struinen, op mijn dooie akkertje, doe ik veel te weinig. Zelden. Hooguit een keer per jaar met een vriendin.

Onder de rook van Rotterdam
En nu heb ik een goddelijke ontdekking gedaan. Een ontdekking die ervoor heeft gezorgd dat ik al mijn shopgewoontes overboord gooi. Ik ontmoette namelijk Monique, eigenaresse van INMOCASA Fashion & More. Haar prachtige winkel is gevestigd in een groot, sfeervol monumentaal pand in Strijen. Waar? Strijen, dat is een ieniemienie plaatsje in de Hoeksche Waard. Nee dat is nog lang geen Zeeland, maar onder de rook van Rotterdam. Nu woon ik in Rotterdam, dus dat is goed te doen. Toch dacht ik onderweg naar Strijen: Waarheen leidt deze weg? Waar ben ik in vredesnaam beland? Wat een rust, wat een stilte, weidsheid en dorpsgevoel. 

Tegenover de kerk
INMOCASA ligt aan de Kerkstraat. Precies, tegenover de kerk. Hartje centrum van Strijen. Geen idee hoe Monique daar is beland, maar de rit naar de Hoeksche Waard is meer dan de moeite waard! 

Mañana-sfeer
Nog voordat ik de drempel ben overgestapt voel ik de aangename Zuid-Europese mañana-sfeer. Wat fijn! Wat ben ik daaraan toe na deze hectische werkweek. Waar ik ook aan toe ben is een totaal nieuwe outfit. Afgelopen weekend heb ik de inhoud van mijn kledingkast eens doorgepast en kwam ik met een lijstje ‘benodigdheden’: wit colbert, spijkerbroek, nette zwarte broek, turkoois vest, lekker-zit-broek. Veel broeken ja, want ik barst van de jurkjes.

Voor meisjes zoals ik
Afijn, na een warme knuffel van Monique, we kennen elkaar natuurlijk al, geef ik mijn ogen de kost. Wow, wat een verrukkelijke winkel, denk ik. Voor meisjes zoals ik is dit echt een snoepjeswinkel. En een enorme collectie. INMOCASA lijkt in niets op de standaard winkelketens. En wat ben ik daar blij om.

VIP’S
Met mijn schrijfcommunity zijn we uitgenodigd voor een VIP-avond. En VIP’s, zo voelen we ons ook echt. We worden door vier verkoopsters ontvangen, in de watten gelegd en er zijn heerlijke hapjes en drankjes. We delen allemaal goudeerlijk onze vrouwelijke onvolmaaktheden, zodat het team van INMOCASA precies de juiste kledingstukken uit de rekken haalt voor ons. En we struinen zelf natuurlijk uitgebreid door de winkel. Wat een genot. We hebben en nemen alle tijd. We passen en showen erop los. Ik laat Monique lekker aan me frunniken en ze legt me uit waarom wel of geen ronde halslijn, ze laat me zien wat het effect is van de mouwen opstropen, we krijgen kleuradvies en hoe we kunnen variëren met eenzelfde kledingstuk. 

En more…
Kortom, het is geweldig. En ik laat het allemaal toe. Na een glas prosecco bewonder ik de prachtige sieraden, schoenen, slippertjes, shawls, riemen en andere accessoires. Want INMOCASA biedt alles waar vrouwen blij van worden. Volgende week is mijn zus jarig, dus nog even op zoek naar een cadeautje voor haar. 

Complete voorjaarscollectie
We besluiten dat we hier gewoon een paar keer per jaar gaan shoppen, want we gaan allemaal met een complete voorjaarscollectie naar huis. Zo blij als een kind show ik mijn nieuwe aanwinsten ’s avonds laat nog aan mijn vriend. En de dag erna tref ik twee dames van de groep in Rotterdam. We hebben alle drie onze nieuwe outfit aan. Net als vroeger, toen we klein waren en niet konden wachten tot oma’s verjaardag om die nieuwe jurk of schoenen aan te mogen. Inmiddels zijn we volwassen en beslissen we lekker zelf wat we kopen, hoeveel we kopen en dat we het direct willen dragen. Ik besluit dat ik zo’n VIP-avond ook cadeau ga geven aan anderen; dit gun ik al mijn vriendinnen en zussen. Bij INMOCASA is de keuze reuze, alle maten zijn voorradig en de service is voortreffelijk.

MO2.0

Augustus 2017

Mijn allereerste blog, geschreven tijdens de training Blogzin aan zee, onderdeel van mijn helende reis.

Een nieuwe dag, een nieuw begin. Bij het ontwaken dank ik eerst dat ik er zijn mag en kijk ik heel even voorbij het rolgordijn of de zon ook vandaag weer schijnt. De eerste stralen komen langs de kieren en stemmen mij elke keer weer positief. De zon als antwoord op al mijn vragen, wensen of bestellingen in het universum. Heerlijk die nieuwe kennis in mijn hersenen.

Lees meer...Op mijn gemak maak ik een gezond ontbijt: Griekse yoghurt, wat blauwe bessen en natuurlijk mijn bio pompoenpitten, lijnzaad en wat amandeltjes. Alleen van zo’n gekleurd schaaltje word ik al vrolijk. Ik maak er nog een verse gemberthee bij met citroen. Hoe bijzonder voor iemand die een jaar geleden nog opstond met koffie en een sigaret. Om vervolgens hoestend te gaan douchen, in de spiegel keek en dacht: Hoe ga ik er vandaag weer iets van maken? Kijkend naar mijn rimpels, slaapplooien en piekhaar!

Maar goed, ik leef NU en voel zoveel meer door te verbinden met mijn hart en te luisteren naar mijn innerlijke MO.

LIEFS MO2.0

Volg INMOCASA op Facebook

Om een beeld te krijgen van onze nieuwste collecties, fashiontips en nieuws kun je onze Facebookpagina liken en volgen, zodat je niets hoeft te missen.

INMOCASA Fashion & More

Kerkstraat 67
3291 AK Strijen 
078 674 3777

Openingstijden: di – za: 09.30 – 17.00 uur

Ontwerp & Realisatie: Purewebsites.nl | © 2018 Inmocasa.nl