Automatische concepten

Het zuiden van Amsterdam, dat de buurten Oud Zuid, De Pijp en Zuidoost omvat, is een dynamische wijk die dienst doet als het artistieke hart van de stad. Het is de thuisbasis van bekende musea, concertpodia van wereldklasse, luxe winkels en moderne eetgelegenheden. Je zult geïnspireerd zijn om terug te keren naar Amsterdam Zuid, want er is zoveel te zien en te doen.

Amsterdam Zuid PC Hoofd

Amsterdam Zuid is een typisch Amsterdamse buurt

Geschiedenis en moderne cultuur botsen in deze intrigerende buurt. Een aanzienlijk aantal van Amsterdams culturele attracties en een aantal van de beste boetieks en gastronomische bestemmingen zijn in Zuid geconcentreerd. Een dag in Amsterdam Zuid kun je doorbrengen met het bewonderen van schilderijen uit de Hollandse Gouden Eeuw, het meezingen met ‘s werelds grootste popsterren, en het uitproberen van de huidige culinaire trends.

In Amsterdam Zuid is van alles te doen

Het wereldberoemde Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Moco Museum liggen allemaal op het Museumplein van Oud Zuid, een met gras begroeide openbare ruimte die druk bezocht wordt door toeristen die foto’s maken. De bewoners wandelen en fietsen graag door het omringende Vondelpark, een binnenstedelijke oase van planten en groen. Verscheidene cafés liggen verscholen in het park, en in het Openluchttheater worden ‘s zomers gratis openluchtvoorstellingen gegeven. In het Koninklijk Concertgebouw, een vooraanstaande faciliteit voor klassieke muziek naast de musea, worden elke woensdag gratis lunchconcerten voor het publiek georganiseerd.

Zowel Oud Zuid als De Pijp zijn uitstekende winkelbestemmingen. Terwijl de P.C. Hooftstraat in Oud Zuid bekend staat om zijn dure designer merken, is De Pijp beroemd om zijn onafhankelijke boetieks, concept stores, en de Albert Cuyp Markt, met kraampjes vol streekproducten, bloemen, kleding, en verzamelobjecten. De Heineken Experience, gehuisvest in de historische brouwerij, ligt maar een blokje om. Volg een rondleiding door de brouwerij, leer meer over het brouwproces, en proef de vele soorten.

Amsterdam Zuidoost, gelegen naar het zuidoosten, is bekend om zijn nachtleven. In de nabijgelegen Ziggo Dome en AFAS Live (vroeger bekend als de Heineken Music Hall) treden regelmatig prominente muzikanten en acts op. Concerten, dansevenementen en festivals trekken bezoekers uit heel Nederland. Fans stromen naar de Amsterdam Arena om de voetbalclub Ajax aan te moedigen, een schitterende bestemming waar bezoekers speciale trainingen kunnen zien en exclusieve stadiongedeelten kunnen bezichtigen.

In Amsterdam-Zuid, waar te eten

In Zuid kunnen eters kiezen uit alle denkbare keukens, waardoor het een van Amsterdams culinaire hoofdsteden is. In de lommerrijke straten vind je met Michelin sterren bekroonde restaurants als RIJKS® en Ron Gastrobar en chique cocktailbars. Het lieflijke Oud Zuid neemt de artistieke schittering van de buurt en past die toe op maaltijden.

Als je iets anders zoekt, heeft De Pijp het allemaal, van de traditionele Hollandse keuken tot Dim Sum, Mexicaans street food, Surinaamse en Midden-Oosterse restaurants. Steeds meer restaurants, zoals SLA en Sir Hummus, richten zich op vegetarische, veganistische en gezondheidsbewuste eters en leggen de nadruk op lokaal geteelde groenten, scharrel- en duurzame producten. In het weekend bruist de buurt van de verschillende elegante eetgelegenheden die brunch serveren en de beste koffie van de stad, waaronder Little Collins, Bakers & Roasters, en Coffee & Coconuts.

Wat zijn de beste plaatsen om te overnachten in Amsterdam Zuid?

Er zijn veel plaatsen om te overnachten in Amsterdam Zuid, en als je hier verblijft zit je midden in het hart van de bezienswaardigheden van de stad. Er zijn accommodaties voor elk budget, variërend van goedkope motels en B&B’s tot schitterende grandeur, zoals het Conservatorium Hotel. Amsterdam loopt ook voorop met wereldwijde duurzaamheidsmaatregelen. Conscious Hotel Museum Square is milieuvriendelijk zonder comfort op te offeren, met waterbesparende douchekoppen, biologisch ontbijt, en meubilair gemaakt van duurzaam hout. Ook vermeldenswaard is Citizen M, een goedkoop hotel met een boetiekgevoel dat in Amsterdam begon en zich daarna naar andere grote internationale steden uitbreidde.

Bron: Taxi Amsterdam Zuid